Anal atrezi (anorektal atrezi) barsakların son bölümü olan anüs ve rektumun gelişme bozukluğu neticeninde kapalı olmasıdır.
Bu bölümde açıklık bulunmadığı için bebek kakasını yapamaz. Bu nadir görülen anomalinin doğumdan önce yapılan ultrason kontrollerinde fark edilmesi çok zordur. Bazen ultrasonda barsakalrın normalden geniş görülmesi ile şüphelenilebilir, bu da ancak gebeliğin son aylarında olası olabilmektedir. Takriben 5000 doğumda 1 görülür. Kız ve rkek bebeklerde takriben aynı sıklıkta görülür. Doğumdan sonra bebeğin anüsünün kapalı görülmesiyle tanı konur. Ayrı olarak bebeğin kakasını yapamaması ve karnının şişmesi de kuşku uyandırır.
Anal atreziye eşlik eden başka anomaliler de olabilmektedir. Anal atrezinin yanı sıra böbrek anomalileri, özofageal atrezi, kol-bacak anomalileri, kalp anomalileri, yarık damak-dudak, bebeğin suyunun fazla veya az olması gibi vaziyetler bulunabilir. Şayet bu eşlik eden anomaliler yoksa tek başına anal atrezi çok büyük problem yaratmaz ve doğumdan sonra prognoz iyidir.Rehabilitasyonda operasyon ile açıklığın sağlanması ve bazen kolostomi (barsağın karına dikilmesi) açılması gerekir.